MAA-ARTISOKKALAATIKKO
1 kg maa-artisokkia
2 l maitoa
5 timjaminoksaa
3 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
mustapippuria
50 g voita
korppujauhoja
Pese maa-artisokat. Älä kuori. Nostele juurekset kattilaan ja lisää timjamin oksat ja valkosipulinkynnet, peitä maidolla ja hauduta maa-artisokkia kunnes ne ovat kypsiä eli noin 30 minuuttia. Nostele artisokat tehosekoittimeen. Aloita soseuttaminen ja lisää voi pieninä paloina. Lisäämällä maitoa saat koostumuksesta löysempää. Lämmitä uuni 175 asteiseksi . Voitele uunivuoka ja kaada hieman jäähtynyt maa-artisokkapyre vuokaan, peitä korppujauholla ja päälle vielä nokare voita. Paista 45 60 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.
Tein kuitenkin vielä helpommin eli maustoin valmiin maa-artisokkasoseen hunajalla, timjamilla, suolalla ja sipulinmakuisella ruokakermalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti