perjantai 6. maaliskuuta 2020

MEKSIKOLAISTYYLINEN LIHAPATA



Tämän lihapadan salaisuus on mukaan lisätty kunnon loraus meksikolaista kahvilikööriä. Toinen juju onkin sitten erehdys: käteeni osui papupurkin sijaan pastapurkki ja ajattelin, että nehän nyt kuulostavatkin melkein samalta, joten mikä ettei, säästynpähän riisinkeitolta. Kypsennyksen loppuvaiheessa pataan on siis lisätty sekä papuja että pastaa.


900 g possunlapaa
450 g naudan paistia
4 valkosipulinkynttä
 punainen paprika
suolaa
3 rkl chili-jauhetta
1 rkl juustokuminaa
chipotlejauhetta
 1/2 tl korianteria
 2 prk tomaattia
 vettä
2 prk kidneypapuja
kahvilikööriä tai konjakkia

 Leikkaa lihat pieniksi kuutioiksi ja ruskista ne ja mausteet yhdessä kasvisten kanssa ja lisää lihan joukkoon. Lisää pannulle myös tomaatti ja vesi ja hauduttele sen jälkeen pari tuntia, lisää haudutuksen loppuvaiheessa pavut. Kun pata on  valmista lisää 3 rkl kahvilikööriä tai brandyä mutta älä sen jälkeen enää keitä.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti