Poronkäristys
50g voita
noin 1 g pakastettua poronkäristyslihaa
100g savupekonia
yksi sipuli
1,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
5 dl vettä
pullo vaalea lagerolutta
kaksi laakerinlehteä
10 katajanmarjaa
Ruskista pekoni ja lisää kohmeiset lihat, kumoa ruskistunut lihaerä uunipataan ja kuullota lopuksi sipulia ja kumoa sekin pataan. Huuhdo pannu vesitilkalla ja kaada pataan, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon vesi, olut, laakerinlehdet ja katajanmarjat. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla liedella tai noin puolitoista tuntia 125 asteisessa uunissa. Tarkista kypsyys ja maku maistamalla, sekoittele välillä ja lisää vettä tarvittaessa, lihat eivät saa kuivua. Tarjoile lisänä maustekurkkuja ja hunajalla makeutettuja kohmeisia puolukoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti