lauantai 8. helmikuuta 2025

 



Poronkäristys 



50g voita 

noin 1 g pakastettua poronkäristyslihaa

 100g savupekonia

 yksi sipuli 

1,5 tl suolaa 

0,5 tl mustapippuria 

5 dl vettä

 pullo vaalea lagerolutta

 kaksi laakerinlehteä

 10 katajanmarjaa


 Ruskista pekoni ja lisää kohmeiset lihat, kumoa ruskistunut lihaerä uunipataan  ja kuullota lopuksi sipulia ja kumoa sekin pataan. Huuhdo pannu vesitilkalla  ja kaada pataan,  mausta suolalla ja pippurilla.  Lisää joukkoon vesi, olut,  laakerinlehdet ja katajanmarjat. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla liedella tai noin puolitoista tuntia 125 asteisessa uunissa. Tarkista kypsyys ja maku maistamalla, sekoittele välillä ja lisää vettä tarvittaessa,  lihat eivät saa kuivua. Tarjoile lisänä maustekurkkuja ja hunajalla makeutettuja kohmeisia puolukoita.




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti