tiistai 18. joulukuuta 2018

POROMIEHEN VUOKA



Tämä itsenäisyyspäivän herkku on muunnelma englantilaisesta Shepherd's pie -klassikosta.


Poronkäristyksen voi valmistaa jo edellisenä päivänä. Silppua kylmälle pannulle paketti pekonia ja ruskista se. Lisää paketti poronkäristyslihaa ja kypsennä. Kypsennyksen loppuvaiheessa lisää nesteeksi purkillinen kuohukermaa ja mausta reilusti maustepippurilla. Laita kylmään odottamaan seuraavaa päivää.
Valmista perunamuusi normaaliin tapaan tai pussista. Vähän jäähtyneeseen muusiin lisää pari kananmunaa,  sinihomejuustomurusia ja mausta reilusti maustepippurilla. Laita voidellun uunivuoan pohjalle poronkäristys ja levitä päälle perunamuusi. Ripottele pinnalle korppujauhoja  ja muutama voinokare ja kypsennä uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti