keskiviikko 12. tammikuuta 2022

 


BANAANI-POSSUCURRY






 
2
 
pkt (à 170 g)
 
Amerikan pekonia
 
4
 
kovaa, vihertävää banaania
 
2
 
valkosipulinkynttä
 
5
 
kevätsipulia
 
2
 
tl
 
tuoretta inkivääriä raasteena
 
2
 
tl
 
punaista currytahnaa
 
1
 
tlk (400 ml)
 
kookosmaitoa
 
n. 1 
dl
 
vettä
 
½
 
ruukku thaibasilikaa tai basilikaa
 
2
 
rkl
 
limetinmehua
 
2
 
tl
 
kalakastiketta

TYÖVAIHEET

  1. Leikkaa pekoni paloiksi ja banaanit viipaleiksi. Hienonna valkosipuli ja ke­vätsipulit. Säästä kevätsipuleiden vih­reät osat viimeistelyyn. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Laita pekonipalat kylmään paistinpannuun ja siirrä pannu liedelle kuu­menemaan. Paista pekonia keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
  3. Kaada pekonit pannusta talouspape­rin päälle lautaselle ja jätä pekonista ir­ronnut rasva pannuun. Paista sipuleita, inkivääriä, banaaneja ja currytahnaa pekonin rasvassa pari minuuttia. Kaada pekonit takaisin pannuun ja lisää kookos­maito. Huuhtele kookosmaitopurkki ve­dellä ja kaada vesi pannuun. Kypsennä currya keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
  4. Hienonna basilika ja purista limetistä mehu. Lisää ne kalakastikkeen kanssa curryn joukkoon. Tarjoa curry esimerkiksi höyrytetyn basmatiriisin ja paahdettujen pähkinöiden kanssa.

 pähkinöiden kanssa⁹

Soppa365.fi









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti