BANAANI-POSSUCURRY
2
pkt (à 170 g)
Amerikan pekonia
4
kovaa, vihertävää banaania
2
valkosipulinkynttä
5
kevätsipulia
2
tl
tuoretta inkivääriä raasteena
2
tl
punaista currytahnaa
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
n. 1
dl
vettä
½
ruukku thaibasilikaa tai basilikaa
2
rkl
limetinmehua
2
tl
kalakastiketta
TYÖVAIHEET
- Leikkaa pekoni paloiksi ja banaanit viipaleiksi. Hienonna valkosipuli ja kevätsipulit. Säästä kevätsipuleiden vihreät osat viimeistelyyn. Kuori ja raasta inkivääri.
- Laita pekonipalat kylmään paistinpannuun ja siirrä pannu liedelle kuumenemaan. Paista pekonia keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
- Kaada pekonit pannusta talouspaperin päälle lautaselle ja jätä pekonista irronnut rasva pannuun. Paista sipuleita, inkivääriä, banaaneja ja currytahnaa pekonin rasvassa pari minuuttia. Kaada pekonit takaisin pannuun ja lisää kookosmaito. Huuhtele kookosmaitopurkki vedellä ja kaada vesi pannuun. Kypsennä currya keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
- Hienonna basilika ja purista limetistä mehu. Lisää ne kalakastikkeen kanssa curryn joukkoon. Tarjoa curry esimerkiksi höyrytetyn basmatiriisin ja paahdettujen pähkinöiden kanssa.
pähkinöiden kanssa⁹
Soppa365.fi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti