lauantai 15. elokuuta 2020

HEDELMÄINEN VUOHENJUUSTOSALAATTI



3 viipaletta ruisvuokaleipää
 2 rkl oliiviöljyä
 2 valkosipulin kynttä
 1 keltainen paprika
 3 nektariinia
 200 g vuohenjuustoa
 ruukku jääsalaattia
 250 g kirsikoita tai tummia viinirypäleitä

 kastike 
3 rkl balsamiviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä 
1 rkl hunajaa
 ripaus suolaa ja mustapippuria

 pinnalle 1 dl cashewpähkinöitä
 1/2 punasipulia 
basilikan tai sitruunan basilikanlehtiä

Kuutioi leipäviipaleet ja paahda ne öljyssä hienonnettujen valkosipulinkynsien kanssa,  leikkaa paprika pieniksi suikaleiksi ja nektariinit lohkoiksi ja paloittele vuohenjuusto. Levitä tarjoiluvadille salaatinlehdet ja päälle paprika, juusto , nektariini ja kirsikat. Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin päälle. Ripottele päälle leipäkuutioita ja kevyesti paahdettuja cashew-pähkinöitä  ja koristele punasipulirenkaillaa ja basilikanlehdillä. Anna maustua kylmässä hetken aikaa ennen tarjoilua.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti