KIKHERNESALAATTI
2 tölkkiä kikherneitä suolaliemessä
2 rkl harissatahnaa
2 rkl appelsiinimehua
1 rkl oliiviöljyä
1/2 kurkkua tai kesäkurpitsaa
rucolaa
1 suippopaprika
marinoidut punasipulit
1 punasipuli
1 rkl punaviini- tai omenaviinietikkaa
2 rkl sokeria
3 rkl vettä
suolaa
Leikkaa kuorittu punasipuli ohuiksi veneiksi. Sekoita joukkoon etikka, sokeri, vesi ja suola. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Huuhdo ja valuta kikherneet. Sekoita kulhossa herneet, appelsiinimehu ja oliiviöljy. Halkaise kurkku pitkittäin ja kaavi pikkulusikalla siemenet pois ja kuutioi kurkku .Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Levitä rucola tarjoiluvadille ja sekoita kurkku, paprika ja valutetut punasipulit kikherneiden joukkoon ja lisää rucolan kanssa vadille. Tarjoa lisäkesalaattina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti