sunnuntai 24. tammikuuta 2021

POSSUA KARDEMUMMAKASTIKKEESSA



600 g possun sisäfileetä 
suolaa ja mustapippuria
1 rkl voita

Kastike
4 dl kermaa
 1,5 tl kardemummaa
 2 rkl omenasosetta
1 rkl tuoretta timjamia
 1 tl dijon-sinappia
ripaus suolaa ja mustapippuria

 Leikkaa sisäfilee noin puolentoista sentin paksuiksi viipaleiksi , mausta ne molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla ja ruskista viipaleet molemmin puolin ja hauduta ne kypsiksi. Lisää kuumalle pannulle kerma ja lisää kardemumma , omenasose, timjami ja sinappi. Kiehauta ja keitä muutama minuutti niin , että kastike paksuuntuu ja mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile kardemummapossun rinnalla uunissa paahdettuja perunalohkoja ja porkkanoita.


Kastike on tosi hyvää mutta kardemummani saattoi olla vähän vanhentunutta. Vaikka laitoin sitä reilusti enemmän kuin ohjeessa sanotaan , se on maistunut tippaakaan. Sen sijaan sinappia taisi lorahtaa vähän liikaa,  mutta kuten sanottu, kastike oli todella hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti