maanantai 4. tammikuuta 2021

 MAA-ARTISOKKALAATIKKO



1 kg maa-artisokkia

 2 l maitoa

 5 timjaminoksaa

 3 valkosipulinkynttä 

2 tl suolaa

 mustapippuria

50 g voita

 korppujauhoja


 Pese maa-artisokat. Älä kuori.  Nostele juurekset kattilaan ja lisää timjamin oksat ja valkosipulinkynnet,  peitä maidolla ja hauduta maa-artisokkia kunnes ne ovat kypsiä eli noin 30 minuuttia. Nostele artisokat tehosekoittimeen. Aloita soseuttaminen ja lisää voi pieninä paloina. Lisäämällä maitoa saat koostumuksesta löysempää. Lämmitä uuni 175 asteiseksi . Voitele uunivuoka ja kaada hieman jäähtynyt maa-artisokkapyre vuokaan,  peitä korppujauholla ja päälle vielä nokare voita. Paista 45 60 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.


Tein kuitenkin vielä helpommin eli maustoin valmiin maa-artisokkasoseen hunajalla, timjamilla, suolalla ja sipulinmakuisella ruokakermalla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti