tiistai 19. tammikuuta 2021

 KARPALOLIHAPULLAT JA  KERMAINEN PERUNA-PALSTERNAKKAVUOKA



400g jauhelihaa

 1,5 dl vettä

 1 dl korppujauhoja

 1 sipuli 

1 valkosipulinkynsi 

3/4 dl pehmeitä karpaloita

 1 kananmuna 

timjamia, rosmariinia,  suolaa ja mustapippuria



PALSTERNAKKAVUOKA

500 g palsternakkaa

 500 g perunoita, jauhoinen lajike

 1 sipuli 

4 valkosipulinkynttä

 1 tl suolaa

 1/2 tl mustapippuria rouhittuna

 4 dl ruokakermaa

 Pese ja kuori palsternakat ja perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit ja lado ainekset kerroksittain uunivuokaan ja mausta kerrokset suolalla ja pippurilla. Kaada kerma vuokaan  ja kypsennä 200 asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin tunti, kunnes juurekset ovat kypsiä. Anna vetäytyä hetki.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti