sunnuntai 10. toukokuuta 2020

APPELSIINIKANA



600 g broilerin nahallisia maustamattomia paisteja
2 appelsiinia
muutama oksa tuoretta timjamia
 6 -  8 valkosipulinkynttä
 1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
 1 tl suolaa
 mustapippuria

Paahda paistinpalat kuivalla kuumalla pannulla ja ota pintaan väri. Nosta paistit uunivuokaan. Pese appelsiinit huolella ja raasta yhden appelsiinin kuori broilereiden päälle ja halkaise ja purista joukkoon mehut. Paloittele toinen appelsiineista. Nosta vuokaan Timjamin oksat ja kokonaiset valkosipulinkynnet kuorineen. Valele broilereiden päälle oliiviöljy ja hunaja ja ripottele viimeksi mausteet. Kypsennä 200 asteessa 45
 ja anna broilereiden vetäytyä foliolla peitettynä hetki ennen tarjoilua.


Kun kanaa vieä jäi yhden ruokailun jälkeen enkä halunnut syödä samaa ruokaa seuraavana päivänä, vähän jatkojalostin sitä. Soseutin liemen appelsiineineen ja valkosipuleineen, lisäsin joukkoon hieman mustapippurituorejuustoa, appelsiininpalasia , savupaprikajauhetta ja timjamia sekä perkasin joukkoon loput kanapalat.
Täytyy sanoa, että tämä kakkosversio oli , jos mahdollista, vieläkin herkullisempaa!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti