perjantai 15. toukokuuta 2020

JAUHELIHA-RENDANG



En ole käynyt Aasiassa Sri Lankaa pidemmällä,  joten ummikkona indonesialaisen keittiön kimppuun käyminen oli kuin sukellus suoraan altaan syvään päähän. Kaiken lisäksi ohje oli pikaversio Indonesian kansallisruuasta,  joten odotukset eivät todellakaan olleet kovin korkealla, mitä lopputulokseen tuli.

Kun ei mitään odota , ei paljoa petykkään . Joskus saattaa jopa yllättyä iloisesti, kuten tässä tapauksessa kävi.
Erityisesti ilahduin siitä, miten tällä kertaa onnistuin chilin kanssa. Pidän chilistä mutta en ole koskaan ymmärtänyt sitä että itseisarvo olisi mahdollisimman tulinen ruoka jossa chili peittää kaikki muut maut. Tällä kertaa maustaminen on osui nappiin ja chili hiiiviskeli lämmittävänä jossakin taka-alalla antaen  tilaa kaikille muillekin mauille.
Tätä täytyy joskus kokeilla ihan oikean reseptin mukaan!


400 g naudan jauhelihaa 
2 sipulia 
2 valkosipulinkynttä 
2 rkl tuoretta inkivääriä
 2 mietoa punaista chiliä 
2 rkl rypsiöljyä 
1 rkl kookossokeria tai fariinisokeria 
1 tl kurkumaa
 400 ml kookosmaitoa
 1 rkl kalakastiketta 
1 rkl limetin mehua 
1/2 tl suolaa

Hienonna kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet, raasta inkivääri ja leikkaa chilit siemenineen ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sokeri, kurkuma , jauheliha ja kasvikset ja paista kunnes jauheliha on kypsää ja hieman ruskistunut. Lisää kookosmaito, kalakastike , limetinmehu ja suola , kuumenna ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia , kunnes kastike on paksuuntunut.

Tein  tietenkin muutamia muutoksia ohjeeseen. Sipulin jätin pois mutta valkosipulia käytin 3 kynttä,  tuoreen inkiväärin sijaan käytiin jauhetta ja miedon chilin sijaan keskivahvaa punaista chiliä ja lisäksi aika roimasti kuivattuja chilihiutaleita, sokerin korvasin inkiväärisiirapilla. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti