maanantai 13. toukokuuta 2019

MAUSTEINEN LIHAPATA





1,5 kg karjalanpaistilihoja
 2 tl suolaa
 1 tl mustapippuria 
3 punasipulia
 5 valkosipulinkynttä
 3 cm pala inkivääriä
 2 rkl öljyä 
1 tl kardemummaa 
3 tl juustokuminaa
 1 tl kurkumaa 
2 tähtianista 
2 kanelitankoa
 5 neilikkaa 
noin 1 rkl harissatahnaa
 yhden appelsiinin raastettu kuori ja mehu
 3 dl valko- tai punaviiniä
 3 dl vettä 
1 rkl lihafondia 
2 rkl fariinisokeria tai vaaleaa siirappia
 150 g keltaisia rusinoita

 Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla ja anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia.  Ruskista liha, kuori ja paloittele sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri . Kuumenna öljy padassa , lisää sipulit ja kuivat mausteet ja kuullota hetki sekoitellen , lisää harissatahna,  appelsiininkuori ja mehu, viini , vesi ja fondi,  kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää lihapalat.  Laita pata 225 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi.  Laske sitten lämpö 150 asteeseen ja anna muhia kannen alla kolme tuntia uunissa. Kokeile lihan kypsyys , tarkista myös suolan määrä ja lisää halutessasi liemeen fariinisokeria tai siirappia . Sekoita rusinat pataan ja  anna olla uunissa vielä puolisen tuntia ilman kantta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti