1nippu vihreää parsaa
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
2 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 rkl savujuusto -ruokakermaa
1 rkl maissitärkkelystä
1/4 tl jauhettua valkopippuria
ripaus suolaa
Katkaise parsoista kova tyvi pois ja kuori varret kevyesti nupusta alaspäin . Paloittele parsat ja kuori ja hienonna sipuli. Kuullota parsaa ja sipulia öljyssä kattilassa noin 1 minuutti ja lisää vesi ja liemikuutiot ja keitä hiljalleen 5 minuuttia . Ota talteen muutama parsannuppu liemestä ja säästä koristeeksi. Keitä loppuja parsoja vielä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä ja soseuta aineet sauvasekoittimella. Sekoita maissitärkkelys kermaan ja vatkaa seos keittoon ja anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia. Mausta pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa ja lisää keiton pinnalle parsan nuput ja paahdettu pekonirouhe.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti