perjantai 12. heinäkuuta 2019

KOSKENLASKIJAN LASAGNE


9 lasagnelevyä 

400g jauhelihaa
 1 sipuli 
1 valkosipulinkynsi
 1 rkl voita
 200 g paseerattua tomaattia
 1 dl punaviiniä 
1 dl vettä 
30 g fetajuustoa 
rosmariinia, suolaa , mustapippuria

 juustokastike 
5 dl maitoa
  150g Valio Koskenlaskija sulatejuustoa, voimakas 
1/2 dl parmesaania
 mustapippuria

 pinnalle
 1 dl juustoraastetta

 Hienonna sipuli ja valkosipuli , kuullota ne rasvassa ja lisää jauheliha ja ruskista. Lisää loput jauhelihakastikkeen ainekset ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.

 Mittaa kattilaan maito ja kuumenna se. Lisää joukkoon paloiteltu sulatejuusto ja anna sulaa . lisää parmesaani ja pippuri ja ota kattila pois levyltä. Kastike jää hyvin löysäksi, lähes maitomaiserksi.  

Kokoa lasagne niin, että lusikoit vuoan pohjalle alimmaiseksi noin neljäsosa molemmista kastikkeista,  sitten lasagnekerros päälle ja toista kahteen kertaan. Kaada loput jauheliha- ja juustokastikkeet ylimmän lasagnelevykerroksen päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia . Anna tekeytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti