lauantai 11. huhtikuuta 2020

HERNESOSEKEITTO



600 g pakasteherneitä
 2 salottisipulia
 1 valkosipulinkynsi 
1 jauhoinen peruna
 1 rkl rypsiöljyä 
6 dl vettä 
1 kasvisliemikuutio
 2 dl kuohukermaa
 1 tl suolaa
 valkopippuria 

lisäksi 
pekonia
 pekaanipähkinöitä

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuori ja kuutioi peruna, kuullota sipuleita ja perunaa muutama minuutti öljyssä. Lisää vesi ja liemikuutio ja keitä noin 10 minuuttia .
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja ota 1 dl erilleen koristeluun. rouhi pähkinät ja paahda niitä hetki kuivalla pannulla. Siirrä kulhoon odottamaan. Paista pekoni pannulla rapeiksi ja valuta talouspaperin päällä. Murenna jäähtynyt pekoni pähkinärouheen joukkoon . Lisää herneet kattilaan,  kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti ja soseuta sauvasekoittimella. Kääntele kermavaahto joukkoon ja viimeistele annokset lopulla kermavaahdolla ja pekoni-pähkinämuruilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti