GALLO PINTO
Pinto gallo eli vapaasti suomennettuna laikukas kukko on sipulista, paprikasta, riisistä ja pavuista valmistettava kasvisruoka, jota pidetään kansallisruokana sekä Nicaraguassa että Costa Ricassa. Lisäksi ruoka on todella helppo ja yksinkertainen, ja valmistuu isommallekin laumalle hetkessä.
3,5dl Pitkäjyväistä riisiä
Kasvis- tai kanaliemikuutio
2tlk Mustapapuja (noin 450g)
2 Suippopaprikaa
2 Pientä sipulia
3 Valkosipulin kynttä
3rkl Worchesterkastiketta
0,25tl Suolaa
0,5tl Pippuria
Öljyä paistamiseen
Puntti tuoretta korianteria
Lisäksi
Paistettuja kananmunia
Keitä riisi kasvis- tai kanaliemikuutiolla maustetussa vedessä
Pilko sipuli ja paprika, kuori valkosipuli ja valuta pavut. Lisää puolet papujen liemestä riisin keitinveteen
Kun riisi on kypsää, kaada vesi pois ja nosta riisi syrjään
Paista öljyssä korkeareunaisella paistinpannulla sipulia ja paprikaa kunnes sipuli on pehmeää
Lisää pannulle pavut sekä mausteet ja worchesterkastike. Paista vielä hetki ja lisää riisi
Paistele vielä noin 5 minuuttia
Silppua ruoan päälle korianteripuntti ja sekoita joukkoon. Jätä muutamia lehtiä koristeluun
Tarjoa halutessasi paistettujen kananmunien kera, joissa keltuainen on jätetty juoksevaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti