tiistai 15. joulukuuta 2020

 GALLO PINTO



Pinto gallo eli vapaasti suomennettuna laikukas kukko on sipulista, paprikasta, riisistä ja pavuista valmistettava kasvisruoka, jota pidetään kansallisruokana sekä Nicaraguassa että Costa Ricassa. Lisäksi ruoka on todella helppo ja yksinkertainen, ja valmistuu isommallekin laumalle hetkessä.


3,5dl Pitkäjyväistä riisiä

Kasvis- tai kanaliemikuutio

2tlk Mustapapuja (noin 450g)

2 Suippopaprikaa

2 Pientä sipulia

3 Valkosipulin kynttä

3rkl Worchesterkastiketta

0,25tl Suolaa

0,5tl Pippuria

Öljyä paistamiseen

Puntti tuoretta korianteria

Lisäksi

Paistettuja kananmunia


Keitä riisi kasvis- tai kanaliemikuutiolla maustetussa vedessä

Pilko sipuli ja paprika, kuori valkosipuli ja valuta pavut. Lisää puolet papujen liemestä riisin keitinveteen

Kun riisi on kypsää, kaada vesi pois ja nosta riisi syrjään

Paista öljyssä korkeareunaisella paistinpannulla sipulia ja paprikaa kunnes sipuli on pehmeää

Lisää pannulle pavut sekä mausteet ja worchesterkastike. Paista vielä hetki ja lisää riisi

Paistele vielä noin 5 minuuttia

Silppua ruoan päälle korianteripuntti ja sekoita joukkoon. Jätä muutamia lehtiä koristeluun

Tarjoa halutessasi paistettujen kananmunien kera, joissa keltuainen on jätetty juoksevaksi.









 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti