torstai 17. joulukuuta 2020

Poropiiras


 POROPIIRAS 


POHJA

 100 g voita 

1/2 dl juustoraastetta

 2 dl vehnäjauhoja

 2 rkl vettä

TÄYTE

150 g kylmäsavupororouhe

 1 punasipuli 

100 g juustoraastetta

 120 g smetanaa

 1 dl kermaa 

2 munaa 

suolaa, mustapippuria, ruohosipulia 


Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja laita hetkeksi kylmään. Kuullota hienonnettu sipuli ja sekoita se pororouheeseen.  Sekoita täytteen nesteet keskenään. Ripottele puolet juustoraasteesta piirakan päälle,  lisää pororouhe-punasipuliseos ja ruohosipulisilppu, sitten loppu juustoraaste ja paista 200 astetta noin 30 minuuttia.

Muutokset:

Smetanan tilalle kermaviiliä, punasipulin tilalle purjosipulia ja ruohosipulin korvasin timjamilla.




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti