keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

KATAJANMARJA-ROSMARIINI -MAUSTETTU PIIMÄJUUSTO



1/2 dl vettä
 1 rkl voita
 3 l täysmaitoa
 5 katajanmarjaa
 3 oksaa rosmariinia
 1 l piimää
 3 kananmunaa
 2 tl suolaa

Kiehauta ensin ison kattilan pohjalla vesi ja voi. Tämä estää kattilaa palamasta pohjaan.  Kaada kattilaan maito , murskatut katajanmarjat ja rosmariinin oksat ja anna kiehahtaa. Ota levyltä pois. Vatkaa piimän joukkoon munat ja kaada munaseos maidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen . Laita kattila takaisin levylle ja kiehauta uudelleen mutta älä keitä. Ota pois levyltä ja anna heran kerääntyä noin 20 minuuttia. Ota rosmariinin oksat pois. Kerää reikäkauhalla hera siivilään,  joka on vuorattu harsolla ja anna valua. Siirrä juusto toiseen kulhoon ja mausta suolalla. Laita juusto takaisin harsolla vuorattuun siivilään. Laita siivilä takaisin kulhon päälle valumaan, nosta harsonreunat juuston päälle suojaksi ja aseta päälle kevyt paino , esimerkiksi voipaketti . Anna juuston tekeytyä kylmässä vuorokausi ja kumoa lautaselle ja nauti saaristolaislimppun kanssa tai sellaisenaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti