perjantai 4. lokakuuta 2019

JUUSTOINEN MAKARONILAATIKKO



4 1/2 dl makaroneja
 150 g palvikinkkua
 1 dl raastettua gruyere-juustoa
1 dl  raastettua kreivi- tai juhlajuustoa
 50 g aurajuustoa
 4 munaa 
3 dl maitoa

Keitä makaronit ja anna jäähtyä, suikaloi kinkku ja sekoita ne keskenään sekä lisää juustoraasteet. Erota keltuaiset ja valkuaiset ja vatkaa keltuainen, maito ja valkopippuri tasaiseksi ja kaada se makaroniseoksen päälle ja sekoita . Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne varovasti sekoittaen,  ettei vaahto laske . Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 35 minuuttia kunnes makaronilaatikko on saanut kauniin värin ja tuntuu kypsältä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti