sunnuntai 20. toukokuuta 2018


GRATINOITU PARSA



Mitä tehdä jääkaapin vihanneslokerossa pari päivää nuutuneella parsanipulla? Kylvetys jääkylmässä vedessä virkisti jo ihmeesti, mutta entä sen jälkeen? Keitetyt parsat ja sitruunavoi kyllä maistuisivat , mutta kun talosta ei löytynyt sen enempää appelsiineja kuin sitruuniakaan. Siispä...


Keittokirjasta löytyi mielenkiintoinen ohje, parsaa italialaiseen tapaan, vaan kun kaapissa ei ollut sen paremmin ohjeen vaatimaa kuohukermaa kuin buffalomozzarellaakaan , niin ei muuta kuin soveltamaan. Kas näin:


nippu parsaa
1 dl ruokakermaa
1 dl juustoraastetta
1 mozzarella pallo

Lado huuhdellut parsat voideltuun uunivuokaan. 
Sekoita ruokakermasta ja juustoraastetta tahna ja levitä se parsojen päälle, Revi päällimmäiseksi mozzarella juusto. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

1 kommentti: