torstai 24. toukokuuta 2018

"VAASALAINEN"


En ole koskaan oikein ollut hampurilaisten ystävä. Varmasti yhden käden sormilla laskettavissa ne kerrat, kun olen moisen herkun ostanut eikä kokemus ole ollut kovinkaan kummoinen: höttöinen sämpylä, sottaista syötävää... En kuulemma koskaan ole saanut oikein kunnon hampurilaista, sanovat. Olkoon sitten niin! Toistaiseksi ainoat kokeiluni ovat olleet kuvan kaltaisia ja nekin lähes olosuhteiden pakosta , kun kaapista on löytynyt kokeilun sopivia aineita. No, eihän tätä tietenkään hampurilaiseksi kutsua, koska leipänä on käytetty Vaasan taikaruis viipaleita, Mutta kutsuttakoon tätä sitten vaikka "vaasalaiseksi". Ja tämän nimenomaisen vaasalaisen suurin salaisuus on piilossa: se on kehittelemäni kirsikkamajoneesi, joka ei ole ollenkaan niin hassua kuin nimestä voisi päätellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti