tiistai 9. lokakuuta 2018

JUUSTO-KASVISKEITTO JA PARMESAN -TOAST



puoli pussia kasvis- tai juuressuikaleita
öljyä, 1 rkl vehnäjauhoja
puoli litraa vettä
puolikas kasvis- tai kanaliemikuutio
puoli pakettia Koskenlaskija-juustoa

Pyöräytä kasvissuikaleet kattilan pohjalla öljyssä, ripottele päälle vehnäjauhot ja kypsennä hetki. Lisää vesi , liemikuutio ja paloiteltu sulatejuusto. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hetki, jotta jauhot kypsyvät ja juusto sulaa. Kypsennyksen loppuvaiheessa keittoon voi lisätä esimerkiksi savupororouhetta, savulohta, kinkkukuutioita tms.


1 muna
raastettua parmesanjuustoa
paprikajauhetta, dijonsinappia , Worcester Sauce -kastiketta
liraus maitoa
2 viipaletta vaaleaa leipää

Sekoita munasta, maidosta ja mausteista tahna ja pyörittele leipäviipaleet siinä, jotka imevät kaiken nesteen. Paista leivät kauniin kullanruskeiksi.
(Ohje napattu jostain Nigella Lawsonin ohjelmasta.)

Keitto muuttuu helposti savuporokeitoksi, kun siihen lisää kylmäsavupororouhe. Keittoa ei tämän jälkeen enää kannata keitellä , ettei se muutu liian suolaiseksi.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti