tiistai 3. syyskuuta 2019

LÄMPIMÄT PERSIKKA-PEKONI LEIVÄT



Näiden leipien salaisuus on suolaisen pekonin ja makean persikan liitto. Ohjeessa korostettiin nimenomaan käyttämään reseptissä mainittua juustoa, mutta korvasin sen toisella samoin kuin puuttuvat persikat korvasin nektariinilla.
Maku oli joka tapauksessa upea!

4 isoa paahtoleipäviipaletta
 2 tl Dijon-sinappia 
100 g raastettua Appezeller-juustoa
 1 pkt pekonia 
ripaus mustapippuria

Voitele paahtoleipäviipaleet voilla ja Dijon-sinapilla ja nosta ne uunipellille. Levitä leiville appenzeller juustoraastetta  ja asettele päälle persikkaviipaleet ja pekonit, mausta mustapippurilla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.


Muuttelin taas reseptiä muutamassa kohdin. Sinappia käytin aivan tavallista makeaa sinappia ja juustona cheddar-sulatejuustoviipaleita.
Valmistuksessakin menin oikotietä lyhyemmän kaavan mukaan. Paistoin pekonit pannulla ja samalla pannulla ruskistin myös leipäviipaleet. Rapeille leipäviipaleille laitoin sulatejuustoviipaleet ja pekonin ja nektariinilohkot ja käytiiin sitten mikrossa sen verran , että nektariinit lämpenivät ja juusto alkoi hieman sulaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti