keskiviikko 25. syyskuuta 2019

MAKSAPASTEIJATÄYTTEISET JAUHELIHAPIHVIT JA SALVIAKASTIKE



Ruoanlaitossani käytän reseptejä vain inspiraationa ja sovellan niitä oman mieleni mukaisesti, niin että lopputulos on usein hyvinkin kaukana alkuperäisestä. Grammojen ja desilitrojen sijaan käytössäni olevat mittayksiköt ovat "vähän tota , pitäiskö vähän tuotakin , laitetaas tästäkin " sekä mausteiden ollessa kyseessä ripaus, ropsaus ja tupsaus.


Näin ollen jauhelihapihvien reseptiä on mahdoton antaa. Sekoitin possunjauhelihaan ainakin yhden murskatun valkosipulin kynnen,  puolikkaan raastettua omenaa, reilulla kädellä mustapippuria ja savupaprikajauhetta, makeaa sinappia ja salviatahnaa sekä hienoksi hakattua tuoretta timjamia ja rosmariinia.
Varsinainen idea on kuitenkin pihvien täyte. Maksamakkarapötkössä oli pikkuisen jäljellä , joten tursautin siitä joka pihvin täytteeksi.



Salviakastike valmistui kaatamalla mustapippuri ruokakermaa pannulle ja lisäämällä siihen pari lusikallista salviatahnaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti