lauantai 13. huhtikuuta 2019

PALSTERNAKKA-PERUNALAATIKKO



500 g perunoita 
500 g palsternakkaa 
3 valkosipulinkynttä
 1 rkl tuoretta timjamia
 1 tl suolaa 
rouhittua valkopippuria 
4 dl ruokakermaa 
125 g mozzarellaa

Kuori ja viipaloi perunat ja palsternakat.  Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lado voideltuun vuokasn kerroksittain juures- viipaleita ja ripottele väliin mausteita. Kaada kerma vuokaan ja kypsennä laatikkoa uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia . raasta mozzarella , ota vuoka uunista ja ripottele juustoraaste laatikon päälle ja jatka kypsentämistä uunissa vielä noin 10 minuuttia.

Käytin mustapippuriruokakermaa , joten jätin  valkopippurin pois. Valmiista ruoasta oli  vaikea erottaa,  että siinä oli muutakin kuin perunaa,  mutta laitoinkin palsternakkaa tosi vähän. Ehkä se antoi hivenen makeamman maun kun pelkkä peruna.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti