maanantai 13. tammikuuta 2020

PIPARJUURI-PALSTERNAKKAGRATIINI



800 g palsternakkaa
2 dl maitoa 
2 dl kuohukermaa 
1 dl vettä 
1 kasvisliemikuutio
 1 tl suolaa 
1/4 tl mustapippuria
 4rkl piparjuuriraastetta

Pese ja kuori palsternakat ja suikaloi ne ne. Kaada  pannulle nesteet,  lisää kasvisliemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mausteet ja palsternakat ja kypsennä niitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Kaada seos  voideltuun uunivuokaan,  tasoita pinta ja voitele halutessasi öljyllä . Paista 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia , kunnes palsternakat ovat pehmenneet ja pinta kauniin kullanruskea.



Oma versioni: Käytin nesteenä mustapippuriruokakerma ja vettä , jossa kypsensin palsternakat ja piparjuuriraasteen,  sitten lisäsin seokseen juustoraastetta ja kaadoin seoksen uunivuokaan ja revin päälle muutaman mozzarellapallukan ja paistoin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti