tiistai 7. tammikuuta 2020

PORKKANA-APPELSIINIKEITTO



Makuaistini on ilmeisesti jäänyt jonnekin aikasn ennen tulen keksimistä! Esimerkiksi raaka kaali on mielestäni herkullista mutta keitettynä se ei todellakaan ole mitään ihmisisravintoa. Tai porkkana: raakana sitä rouskuttelee vaikka kuinka mutta kypsennettynä se maistuu aina kellarille.
Porkkanakeittoa en pystyisi syömään yökkimättä. 

Paitsi tätä! Joskus olen ajatellut, onko tämä appelsiinilla maustettu porkkanakeitto vai porkkanalla maustettu appelsiinikeitto. Hyvää tämä joka tapauksessa on. Joskus kesähelteellä teen keitosta kylmän version ja korvaan appelsiinimehun tai osan siitä keltaisella jaffalla.

Kuori porkkana ja pätki se osiin. Paloittele myös sipuli tai purjo.  Keitä palat kypsiksi vähäisessä kana- tai kasvisliemessä. Laita kypsät kasvispalat blenderiin, lisää hieman tomaattipyrettä ja appelsiinimehua ja soseuta keitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti