perjantai 3. tammikuuta 2020

SAM-SEDÄN LIHAPULLAT JA PERUNA-PUOLUKKA-SAVUJUUSTOGRATIINI



Lihapullat :

1 dl korppujauhoja
 1 1/2 dl kolajuomaa 
1 sipuli 
400 g sika-nautajauhelihaa 
1 kananmuna 
1 tl suolaa 
1/2 tl pippurisekoitusta
 2 tl paprikajauhetta 
1 rkl worcestershire-kastiketta

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Anna korppujauhojen turvota kolassa 10 minuuttia. Hienonna sipuli ja lisää se ja loput aineet massaan ja sekoita hyvin. Muotoile taikinasta pyöryköitä ja kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.


Gratiini:

500 g peruna-sipulisekoitusta
 purkki savujuusto-ruokakermaa
 50 g savujuustoraastetta
1/2 dl puolukoita

Sekoita perunasipulisekoitus ja juustoraaste ja kaada ne voideltuun uunivuokaan, lisää ruokakerma ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Ota vuoka uunista ja lisää loput juustoraasteet ja puolukat ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti