maanantai 17. helmikuuta 2020

SAVUPOROPIIRAKKA


pohja
 3 dl jauhoja
 1/2 tl suolaa
 125 g voita
 1 kananmuna

 täyte 
purjon valkoinen osa
 50 g =1,5 dl  parmesaanijuustoraastetta
hienonnettua poron kylmäsavupaistia
3 kananmunaa
 suola, pippuri

Valmista taikina ja taputtele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.

Halkaise ja huuhtele purjon valkoinen osa, suikaloi se  ja kuullota pehmeäksi öljyssä. Sekoita kulhossa creme fraiche, kananmunat,  juustoraaste ja mausteet. Levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle ensin purjo ja pororouhe ja sen jälkeen creme fraiche -seos js paista piirakkaa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.




Tehdyt muutokset: toinen creme fraiche korvattu kuohukermalla ja mausteena käytetty lisäksi timjamia ja savupaprikaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti