tiistai 7. heinäkuuta 2020

BRASILIALAINEN FEIJOADA



2 sipulia
 3 valkosipulin kynttä 
170 g pekonia 
4 choriso-raakamakkaraa
 2 rkl öljyä 
2 rkl tomaattipyrettä
 3 dl lihalientä
 800g käyttövalmiita mustapapuja
Chilirouhetta 
2 laakerinlehteä 
1 rkl appelsiinimehua
 suola, mustapippuri

 tarjoiluun
 keitettyä riisiä 
korianteria 
appelsiinin lohkoja 
chilikastiketta 

Kuori ja hienonna sipulit, viipaloi pekoni ja leikkaa raakamakkara viipaleiksi. Kuullota sipulia pekonia ja makkaraa öljyssä pannulla reilu minuutti, lisää tomaattipyree ja paista sekoitellen hetki, kaada lihaliemi ja anna kiehahtaa.  Huuhtele pavut ja lisää ne pataan yhdessä chilirouheen, laakerinlehtien ja appelsiinimehun kanssa. Anna porista keskilämmöllä kunnes makkara on kypsää, noin 10 minuuttia, ja mausta mustapippurilla ,suolaa ei välttämättä tarvita. Tarjoa riisin kanssa ja  ripottele päälle runsaasti tuoretta korianteria ja purista päälle appelsiininmehua, lisää halutessasi chilikastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti