maanantai 14. syyskuuta 2020

PAAHDETTU MUNAKOISOKEITTO



1 rkl oliiviöljyä
 2 munakoisoa
 4 luumutomaattia
 2 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
 6 dl vettä 
2 rkl tahinia
 2 rkl sitruunamehua 
suolaa
 mustapippuria

 pinnalle
 munakoisoa
 1 tl juustokuminaa 
oliiviöljyä
 tuoretta korianteria

Halkaise munakoisot pitkittäin ja ota 100g talteen . halkaise myös tomaatit ja sivele leikkuupinnat öljyllä ja paahda kasvikset leivinpaperin päällä uunipellillä 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes munakoiso on pehmennyt. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota valkosipulia hetki,  lusikoi munakoison sisus kattilaan tai irrota kuori munakoisosta vetämällä ja  soseuta munakoiso ja tomaatit. Lisää vesi ja mausteet ja kuumenna keitto kiehuvaksi ja hauduta noin 5 minuuttia. Leikkaa loppu munakoiso pieniksi kuutioiksi ja paista niitä hetki pannulla juustokuminalla maustetussa öljyssä ja ripottele keiton pinnalle munakoisokuutiot ja tuoretta korianteria.

Poikkesin monessa kohdin ohjeesta joten siitä lienee johtunut, että lopputulos oli mauton, hienoisesti karvaskin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti