perjantai 25. syyskuuta 2020

PURJO-PEKONIPIERUKKA



150 g pehmeää voita

 3 dl vehnäjauhoja

  2 rkl kylmää vettä


täyte

 1 paketti pekonia 

1 purjosipuli 

2 valkosipulin kynttä 

homejuustomuruja

 ripaus mustapippuria

 2 dl kermaviiliä

 2 kananmunaa

 2 tl dijon-sinappia

 2 dl juustoraastetta 


Nypi pehmeän voin joukkoon vehnäjauhot ja sekoita lopuksi joukkoon kylmä vesi, vaivaa taikina tasaiseksi ja anna sen levätä jääkaapissa noin 15 minuuttia ja painele sitten piirakkavuokaan. Suikaloi pekoni ja ruskista se pannulla. Lisää hienonnetut sipulit ja paista pari minuuttia niin että ne pehmenevät ja  mausta seos. Nosta pannu pois liedeltä ja kaada seos piirakkapohjan päälle. Sekoita kulhossa kerma, kananmuna, sinappi ja juustoraaste, mausta ja kaada täytteen päälle vuokaan. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti