PURJO-PEKONIPIERUKKA
150 g pehmeää voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
täyte
1 paketti pekonia
1 purjosipuli
2 valkosipulin kynttä
homejuustomuruja
ripaus mustapippuria
2 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
2 tl dijon-sinappia
2 dl juustoraastetta
Nypi pehmeän voin joukkoon vehnäjauhot ja sekoita lopuksi joukkoon kylmä vesi, vaivaa taikina tasaiseksi ja anna sen levätä jääkaapissa noin 15 minuuttia ja painele sitten piirakkavuokaan. Suikaloi pekoni ja ruskista se pannulla. Lisää hienonnetut sipulit ja paista pari minuuttia niin että ne pehmenevät ja mausta seos. Nosta pannu pois liedeltä ja kaada seos piirakkapohjan päälle. Sekoita kulhossa kerma, kananmuna, sinappi ja juustoraaste, mausta ja kaada täytteen päälle vuokaan. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti