keskiviikko 30. syyskuuta 2020

PALSTERNAKKAVUOKA



800 g palsternakkaa

 1 sipuli

 3 valkosipulin kynttä

 1 dl juustoraastetta

 suolaa, timjamia, mustapippuria 

2 1/2 dl kuohukermaa 

2 dl kasvislientä 

1 rkl vehnäjauhoja 

päälle

 1/2 dl juustoraastetta

 1 tl timjamia 

Kuori palsternakata ja leikkaa ne lehden ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja silppua sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljytilkassa. Lado palsternakkaviipaleet ,juustoraaste ja sipulit kerroksittain laakeaan uunivuokaan, ripottele suolaa, timjamia ja mustapippuria kerrosten väliin. Sekoita 2 dl kermaa , kasvisliemi ja vehnäjauhot keskenään ja kaada seos vuokaan ainesten päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta ja timjamin lehtiä. Peitä vuoka kaksinkertaisella foliolla ja paista 200 asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia. Poista folio ja kaada vuokaan vielä puoli desiä kermaa ja jatka paistamista kunnes palsternakat ovat pehmeitä ja ruoan pinta kauniisti ruskistunut. Anna paistoksen vetäytyä noin 15 minuuttia folion alla ennen tarjoamista.

Näin siis alkuperäinen  ohje. Oikaisin taas mutkissa ja tein seuraavasti. Laitoin silputun valkosipulinkynnen ja palsternakkaviipaleet paistinpannuun ja keittelin niitä pippuriruokakermassa, johon olin lisännyt tuoretta timjamia. Loppuvaiheessa lisäsin juustoraastetta ja auramuruja. Kaadoin uunivuokaan ja ripottelin lopun juustoraasteen päälle ja paistoin kauniin väriseksi .






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti