torstai 29. lokakuuta 2020

HALLOUMI-LAMMASPYÖRYKÄT


800 g lampaan tai karitsan jauhelihaa

 2 valkosipulinkynttä

 2 rkl oliiviöljyä

 1 tl kanelia

1/2 tl chiliä 

1 rkl paprikajauhetta

  1,5 dl vihreitä oliiveja silputtuna

 2 tl suolaa

 1 tl mustapippurirouhetta

 200 g halloumijuustoa


 Silppua sipulit, kuumenna tilkka öljyä pannussa ja kuullota sipuli ja mausteet sekä jäähdytä ne. Sekoita keskenään jauheliha, hienonnetut oliivit ja sipuliseos.   Jaa taikina noin kahteenkymmeneen osaan ja pyöritä pulliksi. Kuutioi halloumi-juusto ja pistä jokaiseen pullaan juustopala. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Lihapullat ovat hyviä sekä lämpimänä että kylminä.


Kastike on sekoitettu kreikkalaisesta jogurtista, fetajuustosta ja mustapippurista ja couscous maustettu limetin mehulla sekä kirsikkatomaateilla, kurkulla, vihreillä oliiveilla ja mintulla.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti