torstai 8. lokakuuta 2020

 KESÄKURPITSAMUNAKAS JA TOMAATTISALSA


7 kananmunaa

 7 rkl vettä 

suolas ,mustapippuria 

1 kesäkurpitsa noin 350 g

 1 iso sipuli 

2 rkl öljyä

 1/2 dl parmesaanijuustoa raastettuna

 tuoretta basilikaa 


tomaattisalsa

 4 tomaattia

 1/2 sipulia 

1 rkl oliiviöljyä 

1 rkl balsamiviinietikkaa

 tuoretta basilikaa

 suolaa 


Valmista ensin tomaattisalsa, leikkaa tomaatti ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja sekoita keskenään öljy, viinietikka, basilika ja suola. Kaada kastike tomaatti-sipuliseoksen joukkoon ja anna maustua munakkaan valmistuksen ajan.


Sekoita kulhossa haarukalla kananmunat, vesi, suola ja mustapippuri ja viipaloi kesäkurpitsa ja sipuli. Kuumenna öljy ja ruskista siinä kevyesti kesäkurpitsa ja sipuliviipaleet. Kaada pannuun munakasmassa ja sekoita aluksi varovasti lastalla ja anna munakkaan hyytyä rauhassa, siirrä pannua tarvittaessa pois kuumalta liekeiltä. Tarkista että munakkaan pohja on kauniin ruskea,  ripottele päälle juustoraastetta ja basilikan lehtiä ja tarjoa tomaattisalsan ja leivän kera.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti