perjantai 20. joulukuuta 2019

APRIKOOSIKIISSELI JA INKIVÄÄRIVAAHTO



1 litra vaalea glögiä 
200 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja 
3/4 dl sokeria
 3/4 dl perunajauhoja 
1 dl vettä

 inkivääri vaahto
 200g kreikkalaista jogurttia
2 dl kuohukermaa 
2 rkl hillottua inkivääriä tai 
2 tl inkiväärisiirappia tai 
ripaus jauhettua inkivääriä
 3/4 dl fariinisokeria

Liota aprikooseja glögissä vähintään 2 tuntia, lisää sokeri ja keitä kannen alla noin 10 minuuttia . Sekoita perunajauhot kylmään nesteeseen, ota kattila pois levyltä ja kaada perunajauhoseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ja pane kattila levylle ja kuumenna sekoittaen , kunnes kiisseli pulpahtaa.  Kaada kiisseli tarjoiluastiaan  ja ripottele  sokeria kuorsaamisen estämiseksi. Lisää ruokajogurtti , vaahdoksi vatkattu kerma, hienonnettu hillottu inkivääri ja fariinisokeri ja tarjoa kiisselin lisänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti