1 litra vaalea glögiä
200 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja
3/4 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1 dl vettä
inkivääri vaahto
200g kreikkalaista jogurttia
2 dl kuohukermaa
2 rkl hillottua inkivääriä tai
2 tl inkiväärisiirappia tai
ripaus jauhettua inkivääriä
3/4 dl fariinisokeria
Liota aprikooseja glögissä vähintään 2 tuntia, lisää sokeri ja keitä kannen alla noin 10 minuuttia . Sekoita perunajauhot kylmään nesteeseen, ota kattila pois levyltä ja kaada perunajauhoseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ja pane kattila levylle ja kuumenna sekoittaen , kunnes kiisseli pulpahtaa. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele sokeria kuorsaamisen estämiseksi. Lisää ruokajogurtti , vaahdoksi vatkattu kerma, hienonnettu hillottu inkivääri ja fariinisokeri ja tarjoa kiisselin lisänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti