torstai 26. joulukuuta 2019

RAPEAT PERSIMON -VUOHENJUUSTOPALAT



valmiiksi kaulittuja voitaikinalevyjä
 persimon -hedelmiä 
vuohenjuustoa
 hienonnettua rosmariinia
 mantelilastuja
 hunajaa 
voiteluun kananmuna

Leikkaa suorakaiteenmuotoiset voitaikinalevyt puoliksi  taja leikkaai taikinaneliöiden kulmiin noin sentin päähän reunasta viillot,  jotta taikina ei kohoa liikaa ja täytteet pysyvät levyn päällä paistamisen aikana. Voitele reunat kananmunalla, kuori  persimon , halkaise ja leikkaa puolikkaat ohuiksi lohkoiksi , viipaloi vuohenjuusto ja hienonna rosmariini. Lado voitaikinapaloille persimonin viipaleita,  vuohenjuustoa ja hienonnettua rosmariinia,  ripottele päälle mantelilastuja ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes voitaikinakuori on kauniin kullankeltainen ja rapea. Valuta päälle hunajaa ja tarjoile lämpimänä esimerkiksi glögin tai punaviinin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti