keskiviikko 11. joulukuuta 2019

JOULUMAKKARA LANTTUPEDILLÄ



1 kg lanttuja
 1 dl kuohukermaa tai ruokakermaa 
25 g voita
 2 dl parmesaania raastettuna 
suolaa , mustapippuria 
purkki kapriksia

Laita vesi kiehumaan lanttuja varten. Kuori ja paloittele lantut noin sentin kuutioiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi noin 25 minuuttia. Kuivaa lantut huolellisesti ja anna kuivahtaa siivilässä. Kuumenna kerma ja voi pienessä kattilassa, kaada lantut takaisin keittokattilaan, lisää  kermaseos ja survo survimella rouheaksi. Sekoita joukkoon raastettu parmesaani ja mausteet , kaada tarjoiluastian ja nosta päälle makkara. Ripottele päälle kaprikset ja tarjoa halutessasi lisäksi sinappia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti