maanantai 3. syyskuuta 2018

KÖYHÄN MIEHEN JAMBALAYA


Viimeaikainen ihastukseni on kreoli- ja cajunkeittiö, johtuen siitä,  että käteeni osui kirjahyllystä mainio keittokirja nimeltään "Elämäniloisia ruokia Louisianasta ja Meksikosta". 
Cajun -ruoka ei varsinaisesti ole mitään silmäniloa,  joten aioinkin jättää kuvan pois, mutta olkoon siinä nyt kuitenkin, sillä jos aikomus ei kaadu siihen, että valmis ruoka näyttää... mitenkä sitä nyt kuvailisi... jo kertaalleen syödyltä, niin kannattaa kyllä kokeilla. Tämä on tosi hyvää!


(Ohje on  8 hengelle, ja nämä henget saavat olla nälkäisiä, sillä annos on iso!)

200 g savukinkkua
200g mausteista raakamakkaraa
3 dl hienonnettua sipulia
3 dl hienonnettua varsiselleriä
2 dl hienonnettua vihreää paprikaa
4 laakerinlehteä
valkosipulimurskaa, suolaa,  valkopippuria , sinappijauhetta cayennenpippuria,  juustokuminaa,  mustapippuria , timjamia
5 dl riisiä
1 l liha- tai kanalientä

Kuutioi kinkku ja makkara ja paista niitä viitisen minuuttia kovalla lämmöllä, välillä käännellen. Lisää ronskeiksi paloiksi pilkotut kasvikset ja mausteet. Sekoita ja  jatka paistamista, kunnes ovat saaneet hiukan väriä. Lisää riisi ja paista 5 minuuttia aina välillä pohjia myöten sekoittaen, lisää lihaliemi ja sekoita hyvin. Kuumenna kiehumispisteeseen ja  alenna sitten lämpöä. Anna hautua kannen alla kypsäksi , riisin tulee kuitenkin jäädä napakaksi.  Poista laakerinlehdet ja tarjoa heti.
Kanajambalaya syntyy , kun lisää kinkun ja makkaran joukkoon paloiteltua broileria.
Makuun vaikuttaa luonnollisesti hyvin paljon se, mitä makkaraa valitsee, minä käytin todella mausteista Savuhovin  Marskin Chorizoa. Mausteissa oikaisin ja käytin osittain valmista cajun-maustesekoitusta






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti