tiistai 11. syyskuuta 2018

STIFADO


Kreikkalainen lihapata stifado ei todellakaan ole mitään pikaruokaa, sillä jo sipulien kuorimiseen saa varata aikaa, mutta toisaalta se onkin vaivalloisin vaihe. Vaikka ruoan valmistuminen kestääkin useita tunteja, se onneksi tekeytyy aivan itsekseen. Ja lopputulos on taatusti jokaisen kuoritun sipulin arvoinen!


1 kg naudanpaistia
500 g pieniä  salottisipuleita
4 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
2 dl lihalientä
1 dl punaviiniä
1 tlk kuorittuja tomaatteja
1 rkl sitruunamehua
2 laakerinlehteä
2 kanelitankoa
2  dl  kivettömiä kalamata-oliiveja
suolaa 
mustapippuria
tarjoiluun 200 g fetaa

Leikkaa liha noin kolmen sentin kuutioiksi. Kuori sipulit. Paista pihoihin  pannulla öljyssä kaunis väri. Laita lihat ja sipulit pataan, kaada joukkoon lihaliemi,  punaviini,  tomaatit liemineen ja sitruunamehu. Jos neste ei peitä kokonaan lihoja, lisää lihalientä. Lisää laaketinlehdet ja kanelitangot.
Kiehauta seos ja vähennä  lämpö miedohkolle. Haudutettu stifafoa kannen alla vähintään kaksi tuntia. Kaada pataan tarvittaessa lihalientä. 
Lisää joukkoon oliivit ja lisää tarvittaessa suolaa sekä rouhi joukkoon muutama kierros mustapippuria. Anna jokaisen syödä murustella pataan fetaa.


Stifadosta on monta erilaista ohjetta, jossakin ohjeessa lihoja haudutellaan ensin tomaattien kanssa pari tuntia, lisätään sipulit ja haudutetaan taas pari tuntia, jossakin ohjeessa pataan lisätään myös perunoita jne. Tämä ohje on varmasti sieltä helpoimmasta päästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti