tiistai 26. kesäkuuta 2018

MAAKARIN ANGELA, GUNTHER JA WOJTEK SEKÄ FULLER'S ESB CHAMPION ALE




Alkaa olla vähän vaikeaa valita näitä HK:n Maakarin makkaroita kokeiluun, mutta ainoa mikä on varmaa,  on se, että yhdenkään kohdalla ei joudu pettymään!
Nämä kolme valikoin tällä kertaa, ja jo pakkauksia avatessani huomasin,  että pettymys ei kohtaisi tälläkään kertaa ja että sinappia ei todellakaan tarvittaisi näiden seuraksi.




Entä se maku sitten? Angelan Frankfurter oli jotenkin kotoinen ja tutun makuinen. Mieleen tuli oitis Helsingin rautatieaseman ravintola nakkikastike ja perunamuusi, ja tämä on hyvä arvostelu sillä siihen aikaan rautatieasema nakkikastike oli parasta mitä tiesin. Sellainen juttu kotoinen maku oli tässäkin Ei liikaa mausteita mutta kuitenkin sopivasti koostumus oli napakka ja suutuntuma hyvä.
Nurnbergin Gunther, valmistajan kehuma pieni ja voimallinen maun jättiläinen,  puolestaan oli alun alkaen vähän epäilyttävän näköinen kalpean vaalea ja epämääräisen pilkullinen, kaiken lisäksi nakit olivat semmosia lapsen sormen paksuisia ruipeloita. Mutta tuoksu ja ennenkaikkea maku ihastuttivat! Jos makkara olisi ollut yhtäkään paksumpi ja isompi,  makua olisi ollut suorastaan liikaa. Ja tällä maulla en taaskaan tarkoita tulisuutta , vaan yhtä kaikki todella hyvää ja  tasapainoista makua! Nakin kuorien läpi kuultavat epämääräiset pilkut osoittautuivat leikkauspinnassa  tarkastellen yrteiksi.




Kolmikon viimeistä jäsentä,  pientä ja paksua Krakovan Wojtekia, on vaikeinta kuvailla, paitsi että hyvää sekin oli. Ei taaskaan tulista vaikka ehkä tästä kolmikosta voimakkaimmin maustettua, mutta erittäin makuista.
Ja kuten sanottu, sinappia ei näiden makkaroiden kanssa kaipaa!

Neljäntenä testasin Fuller's ESB ( extra special bitter) Champion ale -olutta. Se osoittautui kauniin tumman meripihkan väriseksi ja vain kevyesti kuohuvaksi. Ohut vaahto haihtui melko nopeasti. 
   Entä  maku? En ole oluiden asiantuntija,  en edes aloitteleva harrastaja joten on vaikea kuvailla tuntemuksia. Kuvailisin makua on hyväksi, ehkä hivenen makeaksi, vähän karamellimaiseksi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti