torstai 28. kesäkuuta 2018

TZATZIKI




Olin aivan unohtanut,  miten ihanaa itsetehty tsatziki on! Käyttämäni Valio kreikkalainen jogurtti oli jo valmiiksi niin kiinteää,  ettei siitä valuttaessa  juurikaan irronnut nestettä. Kurkku raastetaan ja sen annetaan myös valua hetki,  jonka jälkeen aineet sekoitetaan keskenään.

 Sen verran jouduin oikomaan, että tuoreen valkosipulin sijaan käytin Poppamiehen kuivamarinadijauhetta, jossa valkosipulirouheen lisäksi oli myös yrttejä, jotka nekin sopivat hyvin tzatzikiin. Valkosipulirouhetta käyttäessä kannattaa kuitenkin muistaa , että valkosipuli "herää eloon" vasta hetken kuluttua, joten kastiketta kannattaa seisottaa ja  maistella ennen kuin maustetta lisää, ettei valkosipuli sitten yhtäkkiä hyökkää liian voimakkaana ja peitä kaikkia muita makuja alleen. Näin oli vähällä käydä, mutta onneksi ei kuitenkaan. Se tosin vähempikin valkosipuli olisi riittänyt...

Sen verran vielä muuttelin reseptiä - vai mahtaako tähän nyt mitään yhtä ainoaa oikeaa reseptiä ollakaan? Ehkä tämäkin on niitä , jossa jokaisella tekijällä on ikioma , ainoa oikea resepti? - että raastoin joukkoon pikkuisen sitruunan kuorta. Tämä siksi,  että on komea sitruuna oli alkanut jo hieman pehmetä , mutta päättelin myös,  että Kreikassa on käytetään hyvin paljon sitruunaa, eiköhän siellä joka takapihalla kasvaa jonkinmoinen sitruunapuu? Eikä  kuoriraasteen lisääminen ainakaan pahaa tehnyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti