sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

MARINOITU MOZZARELLA




Mozzarella on tarpeeksi hyvää sellaisenaan, minkä vuoksi sitä pitäisi vielä marinoida, ajattelin, kun ensimmäisen kerran näin tämän reseptin. Toisaalta , voisihan sitä nyt kokeilla , kun kaapissa sattui olemaan avatun ranskankermapurkin pohjalla juuri sopivasti ruokalusikallinen jäljellä. Niinpä otin ja kokeilin, onneksi!
Paitsi, että annos on todella kauniin näköinen aaltoilevine ranskankermakuorrutuksineen, jota täplittää raastettu sitruunankuori  ja chilirouhe, marinointi myös jalostaa mozzarellan maun. Juuston kermainen pehmeys, marinoinnin lievä happamuus, sitruunan raikkaus ja chilin polte... Tätä kannatti kokeilla!



1 mozzarellapallo
1 rkl ranskankermaa
Raastettua sitruunankuorta
Chiliä
Hyvää oliiviöljyä (tässä käytetty sitruunalla maustettua)
Jotain yrttiä (tässä käytetty timjamia)

Mozzarella viipaloidaan sen päälle levitetään ranskankerma, raastetaan sitruunankuort, ripotellaan chiliä, yrttejä ja valellaan vielä hieman oliiviöljyllä.



Ohjeen mukaan marinoitu juusto säilyy jääkaapissa pari päivää, mutta se kannattaa kyllä nauttia hyvin pian marinoinnin jälkeen, sillä on maut , varsinkin chili,  terävöityy säilytyksen aikana.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti