sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

PIZZA LIVORNESE (pika-pika -versio)


Yhtenä iltana tein pikapizzat vehnätortilloista. Tulos oli yllättävän hyvä, mutta nyt ajattelin vielä hieman yrittää nopeuttaa prosessia ja niinpä työnsin "raa'an" täytetyn pizzan mikroon. Parin minuutin käsittelyn jälkeen nostin mikrosta tulleen vetelän pizzaviritelmän kuumalle, kuivalle paistinpannulle , jossa annoin sen olla muutaman minuutin, niin että pohja rapeutui mukavasti. Tulos oli ällistyttävän hyvä ja aikaa koko operaatioon kastikkeen tekemisineen ja täytteiden pilkkomisineen meni tuskin kymmentä minuuttia!



Ai miksikö Pizza Livornese? 
Siitä yksinkertaisesta syystä, että täytteeseen laitoin Livornon Luigi -nimistä raakamakkaraa pilkottuna (ja tietysti kypsennettynä). Lisäksi hieman aurajuustoa , tavallista juustoraastetta ja rutkasti oreganoa. Pizzakastikkeeseen käytin ranskankermaa, punaista pestoa, tuoretta silputtua basilikaa ja oreganoa, siis sama kastike kuin taannoisissa uunissa tekemissäni pikapizzoissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti