FENKOLIPASTA
150 g mausteisia salamiviipaleita
2 kuorittua valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
1 tl fenkolinsiemeniä
1 fenkoli ohuina viipaleina
2 400g tölkkiä luumutomaatteja
1 kuivattu chilipaprika murskattuna
suolaa ja mustapippuria
450g pastaa
Kaada kunnon loraus oliiviöljyä paistokasariin, lisää salami ja valkosipuliviipaleet. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa tai veitsellä ja kaavi mursketta pannuun. Paista minuutti miedolla lämmöllä , jotta rasva sulaa salamista ja ne alkavat rapeutua. Lisää fenkolinviipaleet ja sekoita nostellen. Pane kansi päälle ja vähennä hieman lämpöä . Anna paistua 5 minuuttia ja lisää sitten tomaatit liemineen ja halutessasi vähän kuivattua chiliä ja hauduta hissukseen 25 minuuttia, kunnes kastike on paksuuntunut. Mausta makusi mukaan . Keitä pasta, valuta ja sekoita samantien kastikkeeseen ja ripottele päälle fenkolin lehdet.
Annos ei kaivannut suolan lisäystä, sillä sitä tuli jo salamista ja parmesaanista. Muutenkin maku oli hyvin tasapainoinen: chilin lämpö tuntui, mutta se ei hukuttanut alleen muita makuja. Fenkolia annostelin ehkä turhankin varovaisesti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti