lauantai 14. heinäkuuta 2018

FENKOLIPASTA


150 g mausteisia salamiviipaleita
 2 kuorittua valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
 1 tl fenkolinsiemeniä
1 fenkoli ohuina viipaleina
 2 400g tölkkiä luumutomaatteja
1 kuivattu chilipaprika murskattuna
 suolaa ja mustapippuria
 450g pastaa

Kaada kunnon loraus oliiviöljyä paistokasariin,  lisää salami ja  valkosipuliviipaleet.  Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa tai veitsellä ja kaavi mursketta pannuun. Paista minuutti miedolla lämmöllä , jotta rasva sulaa salamista ja ne alkavat rapeutua.  Lisää fenkolinviipaleet ja sekoita nostellen. Pane kansi päälle ja vähennä hieman lämpöä . Anna paistua 5 minuuttia ja lisää sitten tomaatit liemineen ja halutessasi vähän kuivattua chiliä ja   hauduta hissukseen 25 minuuttia, kunnes kastike on paksuuntunut. Mausta makusi mukaan . Keitä pasta, valuta  ja sekoita samantien kastikkeeseen ja ripottele päälle fenkolin lehdet.


Annos ei kaivannut suolan lisäystä, sillä sitä tuli jo salamista ja parmesaanista. Muutenkin maku oli hyvin tasapainoinen: chilin lämpö tuntui, mutta se ei hukuttanut alleen muita makuja. Fenkolia annostelin ehkä turhankin varovaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti