maanantai 16. heinäkuuta 2018

RAPUSILAKAT


No onkos tullut joulu nyt kesän keskelle...?
Ihan sillä vain kyselen, että uudemman  jouluperinteeni mukaan nämä tomaattiset uunisilakat kuuluvat ehdottomasti joulun kylmään kalapöytään. Mutta kyllä ne maistuivat heinäkuun helteelläkin! Sitä paitsi näiden kanssa ei kertakaikkiaan voi epäonnistua!



300 g silakkafileitä
tillisilppua , suolaa , valkopippuria
2 dl kermaa
3 rkl tomaattipyrettä

Mausta sulaneet silakkafileet suolalla, valkopippurilla ja tillisilpulla. Mausteet kannattaa laittaa nahkapuolelle , silloin selkäevää ei tarvitse poistaa. Kierrä fileet rullalle ja asettele voideltuun uunivuokaan. Ripottele vielä päälle runsaasti tilliä. Sekoita kerma ja tomaattipyre ja mausta mielesi mukaan. Kaada seos silakkarullien päälle ja kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Silakat eivät pistä lainkaan pahakseen, vaikka unohtaisit ne vähäksi aikaa sammutettuun uuniin. Maistuvat parhaimmilta huoneenlämpöisinä.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti