keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

KESÄPANZANELLA



3 nektariinia tai persikkaa
250 g erivärisiä pieniä tomaatteja
250g mansikoita
n. 200g kuivahtanutta maalaisleipää
ruukku tuoretta basilikaa
2 paketti 
2 pakettia mozzarellaa


Poista hedelmistä kivet ja leikkaa ne lohkoiksi , halkaise tomaatit ja lohko mansikat ja leikkaa leivät reiluiksi kuutioiksi. Sekoita marinadiin yksi valkosipulinkynsi hienonnettuna, puoli desiä extra-neitsytoliiviöljyä,  kaksi ruokalusikallista balsamiviinietikkaa , suolaa ja mustapippuria. Kaada marinadi leipäpalojen ja hedelmien päälle, lisää basilikanlehdet ja jätä osa mansikoista ja basilikasta koristeeksi. Anna salaatin maustua noin 20 minuuttia ennen tarjoamista. Levitä se tarjoiluvadille ja revi pinnalle mozzarellaa. Koristele lopuilla mansikoilla ja basilikalla.

Oikeastaan ihan turhaan kirjoittaa tähän lehdestä kopioitu resepti , sillä poikkesin siitä melkein joka käänteessä, mutta siihen tällaisten salaattien juju juuri onkin, otetaan sitä mitä kaapissa on ja sovelletaan. Niinpä korvasin nektariinin aprikoosilla ja käytiin lisäksi myös mustikoita. Valkosipulia ei taaskaan löytynyt , joten sekoitin oliiviöljyyn Poppamiehen valkosipuli scrub marinointimaustetta. Sitä taisi mennä vähän liikaa , sillä marinadista tuli todella valkosipulista  , mutta toisaalta mozzarellan pehmeys loiventaa makua,  joten kyllä tästä ihan kelvollista salaattia näin muunneltunakin tuli. 
Seuraavalla kerralla voisi kokeilla leivän paahtamista krutongeiksi. No, silloinhan ei tosin olisi kyse enää Panzanellasta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti