maanantai 9. heinäkuuta 2018

MANSIKOITA MONESSA MUODOSSA  - JA XUXU





Mansikkalikööri, kuten marjaliköörit yleensäkään,  eivät minua juuri puhuttele, mutta olin kuullut kehuttavan tätä likööriä , joten myönnetään , olen mainoksen uhri. 
"Raikkaan mansikkainen drinkki , jonka valmistukseen käytetään 66% mansikoita , vodkaa ja limeä" ilmoitti valmistaja. Sitähän oli kokeiltava...


Jo lasiin kaataessa huomasi , että mansikoista tässä on  kyse. Eikä suinkaan mistään esanssiliemestä vaan ihan oikeista mansikoista. Tuoksu toi mieleen lapsuuden kesäpäivät , jolloin äiti keitti mansikkahilloa ja ulkonäkö vain vahvisti mielikuvaa: sameaa, voimakkaan punaista, mansikkaista. Ja maku sitten: mieleen tuli se kotona keitetty mansikkahillo!


Makeaahan tämä tietysti on,  mutta ei niin ylenmääräisen äitelää kuin marjaliköörit yleensä.   Voisin hyvin kuvitella juomani tätä toisenkin lasillisen runsaiden jäiden ja kivennäisveden tms. kanssa.

Toinen testaamani,  Dr Oetkerin mansikkainen kakkuvaahto,  sen sijaan oli pettymys, mitä jo etukäteen arvelinkin. Mansikkaista oli vain nimi ja kuva pakkauksessa , muuten vaahto oli esanssista höttöä, jota vain  hätätilassa voisi kuvitella laittavansa kakun väliin. Näin se meni vähän paremmin: jälkiruokakulhon pohjalla kasa tuoreita mansikoita ja sen päälle lusikallinen vaahtoa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti