maanantai 9. heinäkuuta 2018

HUNAJA-MINTTUBROILERI


Broileri on ehdottomasti lempiraaka-aineeni sen muunneltavuuden vuoksi ja tämä kokeilu oli todella kannattava. Näin hyvää broileriruokaa en nimittäin ole pitkään aikaan maistanut. Erityisen mukava tässä on kastikkeen hienoinen kanelin maku.



4 ohutta broilerin fileeleikettä
2 rkl öljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl hunajaa
1/2 tl kanelia

Sekoita öljystä, soijakastikkeessa, hunajasta ja kanelista marinadi ja sivele seos pihveihin. Anna maustua 15 - 30 minuuttia huoneenlämmössä. Ruskista pihvit paistinpannussa.

Siirrä paistetut pihvit pannuun limittäin ja valuta marinadin loppu ja 2 dl ruokakermaa pannuun. Keitä pari minuuttia niin,  että kerma sakeutuu kastikkeeksi. Murenna 150 g fetajuustoa pannuun pihvien päälle ja ripottele silputtua minttua pinnalle.



Olen hieman muokannut alkuperäistä reseptiä, jossa kastikkeeseen lisättiin vielä soijaa. Korvasin sen marinadiliemen lopulla, jolloin sain kastikkeeseen myös hieman lisää kanelin makua. Sekä fetajuusto että soija ovat suolaisia , joten varsinaista suolaa ei kannata lisätä lainkaan. Samasta syystä on parempi käyttää maustamatonta ruokakermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti